Matematik for alle grafik og logo

Matematik for alle 2025 – Fra udfordringer til muligheder

D. 26. Februar kl. 9.45-13.30

Hvordan kan vi sikre, at alle elever får de bedste muligheder for at udvikle deres matematiske evner?
Matematik er nøglen til logisk tænkning, problemløsning og personlig dannelse. Men for mange elever kan faget føles som en stor udfordring

Matematik for alle 2025 –
Fra udfordringer til muligheder

Hvornår?
D. 26. Februar kl. 9.45-13.30

Hvordan sikrer vi, at alle elever får de værktøjer og den støtte, de har brug for, til at lykkes med matematik? Vi vil gennem vores konference kaste lys på, hvordan matematik kan blive mere tilgængelig for både dem, der kæmper med grundlæggende færdigheder, og dem, der ønsker større udfordringer.

Tilmeld dig vores online konference, hvor vi sætter fokus på matematikundervisningen:

  • Vigtigheden af matematik når det gælder logisk tænkning og dannelse 
  • Hvordan vi kan støtte elever med forskellige behov
  • Hvordan vi implementerer digitale strategier, der løfter eleverne 

Få adgang til konkrete cases og succeshistorier fra eksperter og matematikkonsulenter, der vil dele ud af deres viden og erfaringer.

Program

Udvikling af matematisk forståelse: dybde, dilemmaer og muligheder

Matematik er en måde at forstå, beskrive og sanse verden på, men hvad vil det sige at forstå noget i matematik? Hvordan ser forståelse ud? Hvilke former for forståelse kan man tale om i matematikundervisning? Hvilke dilemmaer og udfordringer er der i en nutidig matematikundervisning, hvor teknologi, læremidler og varierende praksisser skal spille sammen for at udvikle elevernes dybdeforståelse, og hvordan kan vi imødekomme nogle af disse udfordringer?

Rikke Teglskov
Rikke Teglskov

Pædagogisk konsulent ved Center for Undervisningsmidler i UCL

Rikke Teglskov er uddannet folkeskolelærer og har en kandidatgrad i matematikdidaktik. Hun arbejder som pædagogisk konsulent ved Center for Undervisningsmidler i UCL og har undervist i matematik på alle klassetrin i folkeskolen. Med over 20 års erfaring som beskikket censor og bidrag til udviklingen af folkeskolens skriftlige afgangsprøver, har Rikke også udgivet læremidler i matematik. Rikke afholder kurser for matematiklærere og uddanner matematikvejledere på pædagogisk diplomniveau.

Når tallene bøvler

Alt for mange elever i grundskolen har svært ved at mestre den grundlæggende talforståelse, hvilket kan have negative konsekvenser for deres fremtidige akademiske succes og generelle trivsel. Oplægget tager udgangspunkt i, hvorfor talforståelsen er for matematik, hvad læsning er for dansk og vil desuden udforske konkrete tilgange til at styrke elevers talforståelse, herunder anvendelsen af testmetoder og praktiske eksempler på, hvordan man kan intervenere for at hjælpe elever med at opbygge en flydende og fleksibel forståelse af tal.

Mette Thompson
Mette Thompson

Matematikkonsulent i Helsingør Kommune

Mette Thompson er uddannet lærer fra 2004, har en pædagogisk diplomuddannelse i matematikvejledning fra 2016 og færdiggør sin kandidat i matematikdidaktik i 2025. Hun har specialiseret sig i evaluering og elever med matematikvanskeligheder. Til hverdag arbejder hun som matematikkonsulent i Helsingør Kommune, hvor hun understøtter folkeskolernes udvikling af matematikfaget.

Byg Det Tænkende Klasserum

Oplev, hvordan et tænkende klasserum ser ud, når det står færdigt, og få inspiration til selv at bygge dit eget. Hvad vil det egentlig sige at have et tænkende klasserum? Måske har du hørt om Det Tænkende Klasserum (DTK) og forestiller dig elever, der står op og skriver på whiteboards. Men er det hele historien – og hvorfor fungerer det?

Tag med mig på en rejse ind i et tænkende klasserum, og oplev det i praksis. Jeg deler gode råd til, hvordan du kommer i gang med at bygge fundamentet til dit eget tænkende klasserum – og hvordan du udvikler det videre, når fundamentet er på plads. Samtidig dykker vi ned i, hvad DTK egentlig handler om, og hvordan det kan tilføre ny energi til din undervisning og inspirere dine elever til at lære gennem tænkning.

Lad dig inspirere og opdag, hvordan DTK kan gøre en forskel i din undervisning.

Nick Hougaard
Nick Hougaard

Konsulent i matematik ved CFU VIA og lærer på Forældreskolen Aarhus

Nick Hougaard har undervist i de naturvidenskabelige fag i grundskolen på alle klassetrin i mere end 20 år og har i en årrække været beskikket censor i både skriftlig og mundtlig matematik. Han har siden 2021 været ansat som konsulent ved CFU og arbejder nu i en kombinationsansættelse både som konsulent og lærer.

Skab fleksible muligheder i matematikundervisningen med Equatio

Equatio er et af de få CAS programmer inden for matematik, der giver brugerne mulighed for at tilpasse visningen af funktioner i Equatio efter behov. I arbejdet med Equatio har man altså mulighed for som lærere at tilpasse brugerfladen til eleven og fx tilbyde nogle elever hjælpefunktioner, som andre elever ikke har behov for. Dette gøres nemt og fleksibelt, og eleverne kan hurtigt lære selv at navigere rundt i programmet.

Equatio er en udvidelse i Chrome-browseren og det gør at man har mulighed for at have programmet til rådighed uanset om man arbejder på en portal, en e-bog eller i et skriveprogram som fx Google Docs eller Word. Det gør at programmet altid er tilgængeligt for brugeren.

'Med sin enkle brugerflade lærer både lærere og elever hurtigt at navigere i Equatio, hvilket gør det til en uundværlig ressource i matematikundervisningen. Equatio gør det muligt at kombinere teknologi og undervisning på en måde, der giver mening for alle

Jonas Juul Hansen
Jonas Juul Hansen

Pædagogisk konsulent for matematik i CFU/KP

Jonas Juul Hansen har 20 års erfaring som underviser og 8 års erfaring som pædagogisk konsulent for matematik hos CFU/KP. Med en dyb indsigt i digitale værktøjer til matematikundervisning, herunder CAS-programmer, har Jonas gennem årene arbejdet målrettet på at integrere teknologi i undervisningen. Han afholder årligt kurser for kommuner, skoler og lærere om, hvordan digitale værktøjer kan styrke matematikundervisningen. Jonas er desuden en erfaren superbruger af Equatio.

Fra læsning og skrivning til matematik: Vores rejse mod læring for alle

I mange år har vi arbejdet for at gøre læring mere tilgængelig for alle elever. Først gennem digitale værktøjer til læsning og skrivning, og nu også inden for matematik. Men hvorfor er det nødvendigt? Og hvordan kan teknologi være nøglen til at gøre matematik mere tilgængelig?

Thiliepan Selvarajah
Thiliepan Selvarajah

Country Leader

Thiliepan Selvarajah er Country Leader hos Everway og har i flere år arbejdet med at bringe digitale læringsværktøjer ud til skoler. Han har været med til at innovere og implementere løsninger, der hjælper elever med at overvinde udfordringer i læsning, skrivning og nu også matematik. Gennem sit arbejde i Wizkids har teknologien været en bro, der har givet alle elever lige adgang til læring.

FAQs

Hvem kan tilmelde sig?

Dette arrangement er dedikeret til alle der har interesse for matematikundervisning på folkeskoleniveau. Lige fra matematiklærere og vejledere til matematik- og IT-konsulenter.

Skal jeg downloade eller installere software for at kunne deltage?

Nej. Du behøver ikke at downloade eller installere nogen software for at deltage. Du skal blot have adgang til internettet.

Hvad gør jeg, hvis jeg oplever problemer med at se oplæggene?

Nogle gange kan din organisations firewall blokere adgangen til platformen, vi bruger. Vi anbefaler, at du prøver en anden browser (helst Chrome) eller en personlig pc, tablet eller mobil for at se arrangementet.

Hvis du stadig oplever problemer, er der teknisk support tilgængelig på platformen. Du skal blot klikke på spørgsmålstegnet øverst til højre på siden.

Hvad gør jeg, hvis jeg kan se streamen, men ikke kan høre noget?

Du er muted! Bare rolig, det sker for os alle. Der er en lille lydknap nederst til venstre på videoskærmen, så tjek, at den ikke er slået fra.
Hvis du stadig oplever problemer, er der teknisk support tilgængelig på platformen. Du skal blot klikke på spørgsmålstegnet øverst til højre på siden.

Hvilke tilgængelighedsfunktioner er tilgængelige?

Vi er engageret i inklusion. Faktisk er det derfor, vi har valgt streamGo som vores eventpartner. De er meget engageret i at tilbyde de bedste muligheder for tilgængelighed. Hvis du oplever problemer med tilgængelighed, finder den virtuelle platform distraherende, eller har andre spørgsmål, kan du kontakte k.jensen@wizkids.tech. Derudover vil der være undertekster tilgængelige for alle sessioner efter konferencen.

What our clients say

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua."

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua."

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua."

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua."